Warsztaty kulinarne: dynia – jabłko – ziemniaki

29 października 2016 r., mimo wiatru,  deszczu i chłodu, odbyły się kolejne warsztaty kulinarne, organizowane w ramach naszego projektu „Kulturalnie – kulinarnie”, realizowanego w programie „Działaj Lokalnie”. Tym razem poznawaliśmy przepisy z dyni, jabłek i ziemniaków. Wśród przygotowanych i degustowanych potraw znalazły się m. in.: risotto z dyni i kurczaka, placuszki z dyni, racuchy z jabłkami, sałatka ziemniaczana, różne rodzaje ciast z jabłkami, jabłka i ziemniaki pieczone, sernik z dyni. Po warsztatach uczestnicy wycieczki do Sandomierza spotkali się na grillu, wspominając letnią wyprawę „śladami ojca Mateusza”.

Wszystkim serdecznie dziękujemy za przygotowanie potraw, liczne przybycie, dobry humor, a Edwardowi Odeldze – za deski, które uchroniły nas od całkowitego wywiania!dscf0162dscf0160dscf0159dscf0158dscf0157dscf0156dscf0155dscf0154dscf0153dscf0152dscf0151dscf0150dscf0149dscf0148dscf0147dscf0145dscf0144dscf0143dscf0142dscf0141dscf0140dscf0139dscf0138dscf0137dscf0136dscf0134dscf0133dscf0132dscf0130dscf0161

Podobne wpisy