Warsztaty kulinarne: dynia – jabłko – ziemniaki
29 października 2016 r., mimo wiatru, deszczu i chłodu, odbyły się kolejne warsztaty kulinarne, organizowane w ramach naszego projektu „Kulturalnie – kulinarnie”, realizowanego w programie „Działaj Lokalnie”. Tym razem poznawaliśmy przepisy z dyni, jabłek i ziemniaków. Wśród przygotowanych i degustowanych potraw znalazły się m. in.: risotto z dyni i kurczaka, placuszki z dyni, racuchy z jabłkami, sałatka ziemniaczana, różne rodzaje ciast z jabłkami, jabłka i ziemniaki pieczone, sernik z dyni. Po warsztatach uczestnicy wycieczki do Sandomierza spotkali się na grillu, wspominając letnią wyprawę „śladami ojca Mateusza”.
Wszystkim serdecznie dziękujemy za przygotowanie potraw, liczne przybycie, dobry humor, a Edwardowi Odeldze – za deski, które uchroniły nas od całkowitego wywiania!